OKULUMUZDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

OKULUMUZDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ TOPLANTISI YAPILDI.

Belirlenen Sorunlar ;

1)Öğretmenin kendini yenileyememesi,teknolojiye hakim olamaması

2) Sürekli, öğretim yapılması; bilginin eğitime ( Davranışa) dönüştürülmesine çalışılmaması,yaparak yaşayarak öğrenme olmaması

3) Sosyal becerileri geliştirici çalışmalara yeterince zaman ayrılamayışı,

4) Hizmet içi eğitim faaliyetlerine gereken önemin verilmeyişi ya da katılmamaları, yapılan eğitimlerin çok verimli olmaması

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

1-Öğretmenin kendini yenileyebilmesine olanak sağlanmalı. Hizmet içi eğitimlerin sıklaştırılarak ve ciddiyetle üzerinde durularak mesleki gelişimlerine olanak sağlanmalı.

2-Özellikle Türkçe' nin doğru kullanılması için önlemler alınması, anlamayı kolaylaştıracağından başarıyı da artıracaktır. Bu yüzden okuma-yazma-anlama-anlatma gibi etkinliklere çok yoğun olarak ağırlık verilmesi gerekmektedir.

3-Sürekli öğretim yapılarak eğitimin eksik bırakılmasının önlenmesi, bilginin davranışa dönüştürülmesinin önünün açılması sağlanmalı.

4-Önemsenmeyen ve yeterli görülmeyen hizmet içi eğitim çalışmalarının ciddiyetle uygulanmasına çalışılmalı.

27.02.2023 90

27-02-2023